De redactie heeft ernaar gestreefd de rechthebbenden van de foto’s te achterhalen. Degenen die desondanks menen rechten te kunnen doen gelden, kunnen zich wenden tot Alumnirelaties en Universiteitsfonds UvA.

COLOFON

SPUI is een magazine voor, door en over alumni en vrienden van de Universiteit van Amsterdam. Vanaf december 2021 verschijnt SPUI twee keer per jaar als digitaal magazine. Het is bestemd voor alle alumni van de UvA (van wie het e-mailadres bekend is). Daarnaast wordt maandelijks een nieuwsbrief verstuurd aan alumni.

Op de hoogte blijven van actueel nieuws en aankomende evenementen? Meld je aan voor alumniplatform UvA Bridge.

MELD JE AAN

Uitgever Alumnirelaties en Universiteitsfonds UvA

Hoofdredacteur (a.i.) Mireille Moses-Kompier

Eindredacteur Shirley Haasnoot

Redactie Laura Erdtsieck, Daan Meijer

Design & Realisatie Dutch Giraffe | Digital CreativesWP Magazines

Fotografie/illustraties Bob Bronshoff, Ilsoo van Dijk, Dirk Gillissen, Margreet de Heer, Milan Hulsing, Christiaan Kanis, Monique Kooijmans, Noël Research Group, Allard Pierson, Kirsten van Santen, Stadsarchief Amsterdam/Gerrit Lamberts, Maartje Strijbis, Jan Willem Steenmeijer, Ronald Sweering, privéarchief: Anne-Catherine Ahn, Pelagia de Wild, Ans Stoub en Grace Katusiime

Aan dit nummer werkten verder mee Kim Bogers, Diana Tjin-A Cheong, Ben Haveman, Irma Puma, Marion Rhoen, Michelle van Rij, Florentijn van Rootselaar, Emma Stomp, Robin van Wechem, Vincent Weggemans

Op de cover Gerri Eickhof

Reacties Spui 21, 1012 WX Amsterdam

MAIL ONS


CONTACT


BEKIJK AUTEURS

Medewerkers aan deze SPUI

Shirley Haasnoot

(Geschiedenis 1996) is freelance journalist, eindredacteur van SPUI magazine sinds 2010 en Nederlands correspondent voor Reporters Without Borders. In 1993-1994 studeerde ze als Erasmusstudent aan York University in Engeland.

CONTACT

Ben Haveman

Is journalist en schrijver. Hij werkte decennia als redacteur-verslaggever voor de Volkskrant. In 1977 kreeg hij de Prijs voor de Dagbladjournalistiek. Naast enkele bundels met portretterende interviews publiceerde hij de roman Alles voor de dakgoot (2011).

Mireille Moses-Kompier

Is hoofdredacteur van dit eerste SPUI magazine in digitale vorm. Ze studeerde twee jaar Franse taal- en letterkunde aan de UvA en werkte van 2013 tot december 2021 aan de UvA, de laatste vier jaar voor Bureau Alumnirelaties en Universiteitsfonds. In januari 2022 begint ze als senior communicatieadviseur aan de VU.

Marion Rhoen

(Franse taal- en letterkunde 1993) werkt als journalist en eindredacteur voor uiteenlopende media, variërend van het tijdschrift Genoeg (over duurzaamheid en vrolijk besparen) tot IEX magazine (over beleggen).

CONTACT

Florentijn van Rootselaar

(Wijsbegeerte 1998 cum laude) schrijft voor Het Financieele DagbladFilosofie Magazine en Trouw. Daarnaast is hij voorzitter van de Commissie Toezicht Arrestantenzorg bij de politie in Amsterdam. Ook is hij vice-voorzitter van de Commissie Persoonsgegevens Amsterdam (CPA), die de gemeente adviseert over privacy en de inzet van nieuwe digitale technologie.

CONTACT

Robin van Wechem

(Politicologie 2009) is als journalist gespecialiseerd in duurzaamheid en gezondheid. In 2018 kwam haar boek Het Antirimpelcomplex uit, over de achterkant van de cosmetica-industrie.

BEKIJK WEBSITE

Vincent Weggemans

(Nederlandse Taal- en Letterkunde 1996) is freelance journalist en eindredacteur voor Trouw en Het Parool.

CONTACT

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

WhatsApp