UVA SOCIETY

Online alumni magazine NAJAAR 2023
Online alumni magazine NAJAAR 2023

UVA SOCIETY

Samenstelling | Bureau Alumnirelaties & Universiteitsfonds
DE UVA ORGANISEERT JAARLIJKS DIVERSE EVENEMENTEN TER LERING EN VERMAAK. OP DEZE PAGINA MET FOTOCOLLAGES KUNT U NAGENIETEN OF ZIEN WAT U ZOAL HEEFT GEMIST. EN MISSCHIEN ZIET U OUDE BEKENDEN?

Alumni wandelen langs Nederlands Slavernijverleden

Onder leiding van Audilla Voorn (alumnus Culture, Organization & Management, ervaringsdeskundige en docent) bezocht een kleine groep alumni op 6 september The Black Archives. Dit is een uniek archief in Amsterdam met een grote collectie boeken, voornamelijk geschreven vanuit het zwarte perspectief. Het uitstapje was onderdeel van een  Alumni Walk, georganiseerd door de Amsterdamse Universiteits-Vereniging. Na het archiefbezoek volgde dan ook een wandeling langs plekken in Amsterdam-Oost die te maken hebben met het slavernijverleden. Gids Vesla Vyent (eerste foto) leidde de deelnemers onder meer langs het Slavernijmonument en het Koninklijk Instituut voor de Tropen in de Oosterparkbuurt. Tijdens de wandeling werden verschillende Surinaamse eethuizen bezocht.

Foto’s: Michael Niamut

Pride University

Ook dit jaar maakte UvA Pride deel uit van Pride University, samen met de pride-organisaties van onderwijsinstellingen VU, HvA, InHolland en ROC Amsterdam. In de eerste week van augustus stonden LGBTQIA+ onderwerpen centraal in The Social Hub Amsterdam City. Schrijver Haroon Ali en actrice Hanna van Vliet (Anna +) gingen in gesprek met studenten, UvA-politicoloog Michael Hunklinger plaatste de strijd voor de rechten van de LGBTQIA+gemeenschap in een historische context. Op zaterdag 5 augustus voer de UvA mee op de boot van Pride University, tijdens de beroemde Canal Pride door de Amsterdamse grachten.

Foto’s: Laurens Nieuwendijk 

Milo Cornelissen schrijft de beste scriptie

Uit handen van juryvoorzitter Hans Romijn ontving FNWI-alumnus Milo Cornelissen de UvA-scriptieprijs 2023, voor zijn scriptie ‘Incorporation of Directional and Quinone-Functionalized Macrocycles in Covalently Synthesized Rotaxanes’. Elk jaar dingen tientallen talentvolle studenten mee naar de scriptieprijs. De facultaire leescommissies kiezen de faculteitswinnaars, uit de zeven finalisten kiezen de decanen van de faculteiten gezamenlijk de uiteindelijke winnaar.

Meer over de scriptie van Milo Cornelissen

Foto’s: Michael Niamut  

UvA Erepenningen voor Hanneke Lips, Michiel van Kempen, Jessica Piotrowski en Jan Laan

Tijdens Penningendag 2023 op vrijdag 16 juni zijn vier bijzondere mensen onderscheiden met de UvA Erepenning: medewerkers Hanneke Lips, Michiel van Kempen, Jessica Piotrowski en alumnus Jan Laan. Zij ontvingen de Erepenning voor hun buitengewone inzet en waardevolle bijdragen aan de UvA. Nadat rector magnificus Peter-Paul Verbeek vertelde over de betekenis van het werk van de laureaten voor de UvA, reikte bestuursvoorzitter Geert ten Dam de penningen uit.

Foto’s: Van harte gefotografeerd
Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

WhatsApp