UVA SOCIETY

Online alumni magazine VOORJAAR 2023
Online alumni magazine VOORJAAR 2023

UVA SOCIETY

Samenstelling | Bureau Alumnirelaties & Universiteitsfonds
DE UVA ORGANISEERT JAARLIJKS DIVERSE EVENEMENTEN TER LERING EN VERMAAK. OP DEZE PAGINA MET FOTOCOLLAGES KUNT U NAGENIETEN OF ZIEN WAT U ZOAL HEEFT GEMIST. EN MISSCHIEN ZIET U OUDE BEKENDEN?

Tentoonstelling Allard Pierson

Open Kaart: van atlas tot streetmap

Het Amsterdamse Universiteitsfonds ontving op 16 maart haar donateurs bij de tentoonstelling Open Kaart. In deze tentoonstelling in het Allard Pierson reist de bezoekers door de geschiedenis, aan de hand van zeven eeuwen aan kaarten en atlassen: Amsterdamse kaarten, Nederlandse kaarten, Europese kaarten, wereldwijde kaarten, koloniale kaarten en een blik op toekomstige kaarten. De reis begint in Amsterdam, met een unieke grote stadskaart uit 1625 vol kleine details. In de rubriek Schatkamer leest u er meer over. De tentoonstelling is te zien tot en met 16 juli.

NAAR OPEN KAART

Foto’s: Michael Niamut

Student-Alumni Career Networking Events

Internationaal carrièreadvies voor studenten

De Student-Alumni Career Networking Events in maart waren een groot succes. Tijdens drie themabijeenkomsten gingen tientallen internationale UvA-studenten in gesprek met internationale alumni. De avonden gingen over werken bij een ngo of in de non-profitsector, een loopbaan in de geesteswetenschappen, gedragswetenschappen of creatieve industrieën in Nederland en over onderzoek en promoveren. Een groot aantal alumni uit deze sectoren meldde zich na een oproep in de Engelstalige alumninieuwsbrief.

Foto’s: Sonja van der Woude-Veldhuizen

Privérond­leiding door FOAM

De wereld van fotografie

De Kring Cultuur organiseerde op 2 maart een privérondleiding door FOAM voor kringleden en andere geïnteresseerden. Een inspirerende en leuke avond langs de vaste collectie en tijdelijke tentoonstellingen uit de wereld van kunstfotografie. Eén van de deelnemers besloot ter plekke lid te worden van de kring. Het multidisciplinaire karakter van Kring Cultuur geeft de mogelijkheid om met verschillende (academische) achtergronden in contact te komen. Leden van de Amsterdamse Universiteits-Vereniging kunnen genieten van activiteiten, excursies en netwerkborrels. Geïnteresseerd? Meld je dan hier om lid te worden.

Foto’s: van de kringleden
Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

WhatsApp