De redactie heeft ernaar gestreefd de rechthebbenden van de foto’s te achterhalen. Degenen die desondanks menen rechten te kunnen doen gelden, kunnen zich wenden tot Alumnirelaties en Universiteitsfonds UvA.

COLOFON

SPUI is een magazine voor, door en over alumni en vrienden van de Universiteit van Amsterdam. Sinds december 2021 verschijnt SPUI drie á vier keer per jaar als online magazine. Het is bestemd voor alle alumni van de UvA (van wie het e-mailadres bekend is). Daarnaast wordt maandelijks een nieuwsbrief verstuurd aan alumni.

Uitgever Alumnirelaties en Universiteitsfonds UvA

Redactie Shirley Haasnoot (eindredactie), Daan Meijer, Irma Puma en Wieneke Wolthuis (coördinatie)

Design & Realisatie Dutch Giraffe | Digital CreativesWP Magazines

Fotografie/illustraties Amsterdams Gemeentearchief, Suzanne Blanchard, privé-archief Paul Brilman, Bas de Brouwer, Valérie Cafaro, Rob Croes, Ilsoo van Dijk, Tineke Gerbrandy, Dirk Gillissen, Ruben den Harder, Milan Hulsing, Marcel Israël, Monique Kooijmans, Lisa Maier, Kirsten van Santen, Renée van Velthuijsen, Roel Wijnants

Aan dit nummer werkten verder mee Maxime Garcia Diaz, Ben Haveman, Robin van Wechem, Vincent Weggemans

Op de cover Maxime Garcia Diaz

Reacties Spui 21, 1012 WX Amsterdam

MAIL ONS


CONTACT


BEKIJK AUTEURS

Medewerkers aan deze SPUI

Shirley Haasnoot

(Geschiedenis 1996) is freelance journalist, eindredacteur van SPUI magazine sinds 2010 en Nederlands correspondent voor Reporters Without Borders. In 1993-1994 studeerde ze als Erasmusstudent aan York University in Engeland.

CONTACT

Ben Haveman

Is journalist en schrijver. Hij werkte decennia als redacteur-verslaggever voor de Volkskrant. In 1977 kreeg hij de Prijs voor de Dagbladjournalistiek. Naast enkele bundels met portretterende interviews publiceerde hij de roman Alles voor de dakgoot (2011).

Milan Hulsing

Milan Hulsing studeerde tussen 1995 en 1998 Film- en Televisiewetenschap, nadat hij in Rotterdam aan de Kunstacademie was afgestudeerd. Hij wijdt zijn leven aan tekenen en strips maken. Drie keer ontving hij de Stripschapspenning, die jaarlijks wordt toegekend voor uitzonderlijke prestaties of buitengewoon prijzenswaardige initiatieven op het gebied van het Nederlandse beeldverhaal.

CONTACT

Daan Meijer

(Geschiedenis 1989) is conservator van de Stichting tot Bevordering der Notariële wetenschap, redactielid SPUI en freelance historicus. Hij was lid van de redactie van het gedenkboek Honouring the past, delivering the future, dat in januari is verschenen ter gelegenheid van de 100-jarige Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de UvA.

CONTACT

Irma Puma

(Nederlandse Taal- en Letterkunde 1994) werkte als freelance journalist en bladenmaker. Eind 2021 maakte ze de overstap naar de bureauwereld. In dienst van haar huidige werkgever Tappan versterkt zij momenteel de communicatieafdeling van Bureau Alumnirelaties en Universiteitsfonds van de UvA.

CONTACT

Robin van Wechem

(Politicologie 2009) is als journalist gespecialiseerd in duurzaamheid en gezondheid. In 2018 kwam haar boek Het Antirimpelcomplex uit, over de achterkant van de cosmetica-industrie.

BEKIJK WEBSITE

Vincent Weggemans

(Nederlandse Taal- en Letterkunde 1996) is freelance journalist en eindredacteur voor Trouw en Het Parool.

CONTACT

Wieneke Wolthuis

(Journalistiek en Communicatie 1997, Hogeschool Windesheim) is freelance (eind)redacteur voor uiteenlopende publicaties van overheden. Zij versterkt tijdelijk het Bureau Alumnirelaties en Universiteitsfonds van de UvA.

CONTACT

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

WhatsApp