UVA SOCIETY

Online alumni magazine WINTER 2022/2023
Online alumni magazine WINTER 2022/2023

UVA SOCIETY

Samenstelling | Bureau Alumnirelaties & Universiteitsfonds
DE UVA ORGANISEERT JAARLIJKS DIVERSE EVENEMENTEN TER LERING EN VERMAAK. OP DEZE PAGINA MET FOTOCOLLAGES KUNT U NAGENIETEN OF ZIEN WAT U ZOAL HEEFT GEMIST. EN MISSCHIEN ZIET U OUDE BEKENDEN?

Universiteitsdag

Deuren open

Meer dan vierhonderd bezoekers kwamen op zaterdag 24 september naar het Roeterseiland, waar voor het eerst sinds twee jaar de Universiteitsdag plaatsvond. Een extra feestelijke dag waarop de UvA haar deuren weer kon openen voor alumni, medewerkers en relaties. Hoogleraar aan Harvard en UvA-alumnus Anita Elberse verzorgde de openingslezing waarin zij een beeld schetste van de toekomst van entertainment, media en sport. ’s Middags werd zij samen met staatssecretaris Cultuur en Media Gunay Uslu geïnterviewd door schrijver Abdelkader Benali. Gedurende de dag konden de aanwezigen inspirerende sessies en workshops volgen.

Beeld: Michael Niamut en Van harte gefotografeerd

Ledendag Universiteits-Vereniging

China-Experts

Op zaterdag 5 november kwamen de leden van de Amsterdamse Universiteits-Vereniging (AUV) bijeen in de Aula van de Oude Lutherse Kerk in Amsterdam. China-experts Jonathan Holslag en Ardi Bouwers waren uitgenodigd om op het podium van gedachten te wisselen over geopolitieke ontwikkelingen en veiligheid. Geheel volgens traditie werden tijdens deze dag ook de winnaars van de AUV-alumnusprijs bekend gemaakt en in het zonnetje gezet. Na afloop werd er gezellig nagepraat en geborreld in de Koninklijke Industrieele Groote Club aan de Dam.

Beeld: Geert Snoeijer

Alumni Talks – Migratie door de eeuwen heen

Migratie door de eeuwen heen

Op 12 oktober en 2 november organiseerden de alumnikringen Antropologie, Economie, Andragologie, Antieke Cultuur, Italiaanse taal en cultuur, Nederlands als tweede taal en Taalwetenschap een interdisciplinair programma: Migratie door de eeuwen heen – cultuur, economie en identiteit. Tijdens dit programma stonden meerdere sprekers stil bij de migratie van grote groepen die zich door de eeuwen heen vanuit hun geboorteland verplaatsten naar andere delen in de wereld. Meerdere sprekers belichtten het onderwerp vanuit diverse perspectieven. Moderator was hoogleraar Hebreeuwse, Aramese en Syrische talen en culturen Irene Zwiep.

Beeld: Sonja van der Woude-Veldhuizen

Schenken en Nalaten

Testamentair nalaten

Op dinsdag 8 november vond de bijeenkomst Schenken en Nalaten aan het Amsterdams Universiteitsfonds plaats in de Tetterode-bibliotheek in de Oude Lutherse Kerk. Hier vertelde Frank Aalderinks, hoofd Filantropie bij ABN AMRO Mees Pierson, over trends en ontwikkelingen met betrekking tot schenken en nalaten. Met als opvallende uitspraak dat maar liefst 85 procent van alle Nederlanders aan een goed doel schenkt! Notaris Cora Hagendijk van Meijer Notarissen informeerde de aanwezigen over wat er zoal komt kijken bij testamentair nalaten. Na afloop was er een borrel in de statige Senaatszaal.

Kon u niet aanwezig zijn, maar bent u wel geïnteresseerd in dit onderwerp? Vraag dan hier het boekje Schenken en Nalaten voor de wereld van morgen aan.

Beeld: Michael Niamut

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

WhatsApp